Niklas Ekblom

Är verksam som…

Är kreativ ledare och affärsutvecklare med mer än tjugo års erfarenhet som konsult inom marknad och kommunikation. Har tidigare ägt kommunikationsbyrå och jobbat ett antal år som varumärkeskonsult i Stockholm, marknadschef på börsnoterat bolag och dessutom startat upp och drivit ett flertal olika bolag.

Niklas har i rollen som affärs- och marknadskonsult hjälpt många bolag att växa och skaffa sig en stark position på marknaden. Han har jobbat med allt från mindre entreprenörsdrivna bolag, till större företag och organisationer som t ex Telia, Ericsson och Microsoft.

Har ett särskilt intresse för…

  • Människor
   Är en god lyssnare som gillar att lära känna personerna bakom en idé eller en verksamhet. Tycker att det är oerhört inspirerande att träffa nya människor som har en stark drivkraft eller övertygelse.
  • Visuellt tänkande
   Niklas brinner för visuellt tänkande och gillar att använda visuella metoder för att åskådliggöra komplicerade processer, strategier, produkter eller tjänster. Brukar arrangera workshops där resultatet oftast blir en bild som gör det enkelt för vem som helst att förstå kärnan i ett budskap på bara några minuter.
  • Kundnytta
   Tycker att det allt för ofta blir fokus på värden som i slutändan inte skapar en konkret kundnytta. Förespråkar mer fokus och kunskap kring de målgrupper och intressenter som utgör grunden för en verksamhet. Brukar föreslå att kunder ska engageras tidigt i det affärsstrategiska arbetet. Favoritfrågan: “Vad skulle kunderna sakna om ni inte fanns på marknaden?”
  • Visioner
   Anser att en vision är den starkaste drivkraften för ett varumärke, en organisation, ett team och en individ.

Privat…

Tränar flitigt och är även engagerad ideellt inom idrotten. Har varit sportchef för IKSU Innebandy i Umeå under 10 år med flera SM-guld och Europacup-guld på meritlistan. Älskar det sätt som idrott påverkar människor emotionellt – det finns inget annat som kan kasta människor mellan lycka och förtvivlan på så kort tid.

Har en dröm om att få arbeta mer med musik. Sitter alldeles för sällan framför pianot i hemma-studion, men ger aldrig upp hoppet om att skriva en hitlåt…

Niklas Ekblom

Niklas Ekblom, 40 år och ursprungligen från Kiruna. Köpte sin första Mac 1985 och påbörjade karriären som designer och visuell tänkare. Startade sitt första företag som 16-åring och har därefter haft ett antal bolag, framförallt inom marknadsföring och kommunikation.